360 graden foto van winkel carrefour bakkerij

Bachelorproef 360 graden vol herinnering

Voor mijn Bachelorproef van de Arteveldehogeschool onderzocht ik hoe 360 graden video kan worden ingezet voor de oudere generatie. Met andere woorden hoe kan iemand die niet meer de mogelijkheid heeft om een herinnering te hebben aan een oude bekende plaats, zoals het huis of de winkel.

Stage VRT Trump protest in 360

Een project mogen bedenken op onze stage en dat haalde de engelse pers: ‘It’s like learning to walk again’: VRT News tries out 360-degree livestreaming on Facebook | Media news

Stage VRT sterren zamelen geld voor Somalië

Sterren op sociale media, onder wie Ben Stiller, houden een campagne op Twitter om geld in te zamelen voor de hongersnood in Somalië. De actie kwam er nadat Vine-ster Jérôme Jarre via een vriend had vernomen dat een Somalisch meisje was gestorven aan dehydratatie tijdens haar zoektocht van 90 km naar water. Ondertussen is er al 2.350.000 euro ingezameld.

Stage VRT SPAM

Vrijdag was er een wereldwijde cyberaanval met ransomware of gijzlingssoftware. Deze software versleutelt uw bestanden op uw computer. Alleen tegen betaling kunt u deze opnieuw vrij krijgen. Hoe herkent u zulke schadelijke e-mails? Hoe kunt u het voorkomen? Wat kunt u eraan doen?

Stage VRT Circulatieplan Gent 360 video

Het Gentse circulatieplan is bijna een maand in werking. Samen met verkeersdeskundige Hajo Beeckman testen we uit met welk vervoersmiddel je het snelst van het station Gent-Sint-Pieters tot aan de Schapenstal (stadshal) geraakt. We raden aan om de video via Chrome te bekijken.

Stage VRT in kaart Aanslagen Frankrijk

Frankrijk heeft de afgelopen jaren heel wat terroristische aanslagen te verwerken gekregen. Het begon in 2015 met de bloedige aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo. Het trieste lijstje eindigt voorlopig met de aanslag gisteren in Parijs op politieagenten. We brachten alles in kaart.

STEAMbox Lichtsnelheid

Filmpje gemaakt tijdens stage VRT 2017 voor het project STEAMbox over het onderwerp lichtsnelheid. Waarbij een combinatie van film en animatie werd gebruikt voor het onderwerp te ondersteunen en dit in een 360 graden filmpje.

EFTELING vuurwerk 360

Bezoek aan pretpark Efteling in Nederland in december 2016. Gefilmd met Ricoh THETA S. Hele vuurwerkshow.
Dit is mijn eerste publieke filmpje gemaakt met de 360 graden camera.